Postări populare

miercuri, 19 septembrie 2012

Bine ai venit în Moldova!


O ţară de basm, un ţărm de legende, un plai de vis...Aşa este numit pământul de la Prut şi până dincolo de Nistru, de mulţi dintre cei care au avut ocazia să-l cunoască. Poporul Moldovei este celebru pentru ospitalitatea sa. Fiecare gospodar are în casa sa o cameră numită Casa Mare, prevăzută special pentru oaspeţi. Păşeşte-i pragul şi vei nimeri într-o lume a bunătăţii şi a bunei cuviinţe, a cântecului şi a obiectelor meşteşugărite minuţios de generaţii, care îţi vor bucura inima şi ochii.





Deşi are o suprafaţă mică, Republica Moldova dispune de un considerabil potenţial turistic, reprezentat, întâi de toate, de aspectul geomorfologic al teritoriului – o neobişnuită diversitate de rezervaţii peisajistice sau landşafturi naturale şi monumente geologice unice, de valoare europeană şi mondială.




Se spune că teritoriul Moldovei aminteşte de Mesopotamia legendară, cu oraşe-grădini şi câmpuri lucrate. Acestea din urmă sunt împrăştiate ca un mozaic printre pâlcurile de păduri, printre luncile, râuleţele şi lacurile pitoreşti, care reprezintă adevărate oaze pentru vietăţile sălbatice de o diversitate impunătoare. Multe dintre aceste zone naturale sunt protejate, fiind reprezentative pentru teritoriul Moldovei. O porţiune imensă de pădure de pe malul Nistrului, de la Tighina şi până la Marea Neagră, a fost luată sub protecţie de administraţia locală încă din secolul al XVI-lea. Astăzi această rezervaţie se numeşte „Grădina Turcească” şi este recunoscută drept una dintre cele mai vechi arii naturale conservate din Europa. 





Pe teritoriul Moldovei se găseşte şi prima rezervaţie geopaleontologică din fostul Imperiu Rus. La ora actuală, în Moldova există 12 categorii de arii naturale, care cuprind 178 de rezervaţii şi 130 de monumente ale naturii. Cele mai cunoscute sînt rezervaţiile ştiinţifice „Codrii”, „Pădurea Domnească”, „Iagorlâc”, „Plaiul Fagului”, „Prutul de Jos”. 
Moldova deţine şi un valoros patrimoniu de monumente ale naturii, cum ar fi: peştera gigant „Emil Racoviţă”, considerată una dintre cele mai mari de pe planetă, cu o adâncime de aproximativ 89 km în subteran; „Toltrele de la Prut”, numite şi „Insulele mărilor demult dispărute”, „O sută de movile”, Parcul Ţaul.




Fii oaspetele nostru, dragă prietene!
Ne vom strădui să-ţi oferim o vacanţă de neuitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu